Szezonális bőrápolás
2014. szeptember 22. írta: Kari501

Szezonális bőrápolás

négy évszak.jpg

Biztos hallottunk már róla, bőrünk testünk tükre. Amint megbetegszünk az azonnal megjelenik rajta. Gondoljunk csak bele, egy sima megfázásból milyen sápadt bőrrel tudunk kilábalni.  Ahogy testünket, bőrünket is karban kell tartani. Védeni kell a fertőzésektől, gyulladásoktól, el kell távolítani az elhalt hámsejteket, pótolni kell a nedvesség veszteséget valamint a faggyú és verejtékmirigy kiválasztásról is gondoskodni kell. Ezeknek a biológiai folyamatoknak a jól kiegyensúlyozott keveréke a szép bőr. Sajnos, a bőrsejtek megújulási folyamata egy idő után lelassul, hát tegyünk érte. Maradjunk jó bőrben. 

TÉL

Hideg, száraz, szeles időjárás igazán próbára teszi bőrünket. Bőrtisztításra alkoholmentes termékeket használjunk. Férfiaknak ajánlott átálni krémes állagú borotválkozás utáni arctejre. Keressük a krémes, tejes arclemosókat. Alkalmazzunk szemránckrémet. Ne vigyük túlzásba a bőrradírok használaltát. Szomjas, száraz bőr állapotát szüntessük meg speciális hidratáló készítményekkel. Próbáljunk minnél több vitamint bejuttatni bőrünkbe. Gondoskodjunk ajkunk és kezünk állapotáról.

TAVASZ

Aprólékosan tisztítsuk meg bőrünket. Kisméretű szálló por és pollen szennyezettség eltömíti a pórusokat. Különböző bőrkiütéseket, aknés gyulladásokat okozva. Koncentráljunk testünk jóléti állapotára. Figyeljünk a helyes táplálkozásra, töltsük fel magunkat energiával.

NYÁR

Májustól júniusig fokozatosan egyre erősebbé vállik az ultraibolya sugárzás. Alkalmazzunk fényvédő krémeket. Együnk sok zöldséget és gyümölcsöt. Tartsuk távol magunkat a stressztől. A megfelelő alvás és testmozgás egyaránt nagyon fontos.

Július, augusztus az igazi nyári bőrcsapda. Próbálunk minnél több időt a szabadban tartózkodni. Nyaralunk, vagy csak hétvégére szervezünk programokat. Egy biztos, verejtékezünk. Törölgetésével gyakran irritáljuk bőrünket, és még az ultraibolya sugárzás is főszezonban van. Használjunk napkrémet, zuhanyozzunk többször, pótoljuk a nedvességet.

ŐSZ

Bőrünk szenved. Száraz, ráncos esetleg foltok, szeplők jelentek meg rajta. Hajunk hullik vagy korpásodik. Ideje, hogy tetőtől-talpig elkényeztessük magunkat. Jelenjünk meg a kozmetikusnál, fizessünk be egy jó masszázsra, fodrászunktól kérjünk tanácsot hajhullás ellen.   

 

 

                                                                                                                                                                            

A bejegyzés trackback címe:

https://koreaikozmetikumok.blog.hu/api/trackback/id/tr226719133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása