Repülőút elötti előkészületek
2015. július 10. írta: Kari501

Repülőút elötti előkészületek

repulout.jpg

A nyaralás felkészülése általában, nagy rutinnal rendelkezők részére már nem okoz gondot. De mi a helyzet egy repülőút előtti bőrgondoskodásról, vagy épp erre már nem szánunk olyan nagy figyelmet, időt ? Pedig érdemes egy kicsit ráhangolódni, mert érhetnek minket meglepetések egy hosszú repülőút végén! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan készítsd fel bőröd és ne érezd utánna 10 évvel idősebbnek magad.

Első ami így eszembe jut, ne sminkelj túl erőssen! Biztos nem szeretnéd utad nagyrészét púderezéssel tölteni. Egy kevés szempillaspirál, ajakápoló elég lesz. A repülés rendkívül vízelvonó hatással van bőrre, testre egyaránt. A kabinban jelenlévő újrahasznosított levegő és annak alacsony páratartalma száraz, feszes, kényelmetlen bőrérzetet okoz. Zsíros bőr olajtermelődése növekszik, ami táptalaja a baktériumoknak. Ezalatt a bőr kevésbé tud lélegezni, befülled, átzsírosodik, mégtöbb pattanást okozva. 

Légiutad elött, legalább két nappal érdemes bőrtípusodnak megfelelő gondos ápolást végezni bőrödön. Alapos tisztítás után, használj könnyű savas hámlasztást, tonizálást. Bármilyen típusú bőröd, most fordíts nagyobb hangsúlyt a hidratálásra! Használj mélyhidratáló krémet olyat ami nem zsírosodó, könnyen felszívodó. Előtt-után-közben kend át magad széles spektrumú fényvédővel. Ha ablak melletti ülést választottál viselj napszemüveget és ha már kigyönyörködted magad húzd le az árnyékolót.

Nem riogatás képpen írom, de a repülőgép kabinokban különböző típusú baktériumok terjednek. Ügyelj a kéz, arc, bőr higiéniára és ne tapizd az arcod. Kézmosás nélkül ne kezdj étkezni, legyen nálad antibakteriális kendő. Fogyassz sok vizet, az alkoholt most inkább kerüld. Független attól, hogy bármiféle zsibbadást, ödémát észlelnél  néha álj fel és mozgasd át magad!

Ha már végre megérkeztél, frissítő zuhany után kezdheted újból, alapos tisztítás, BHA tonizálás, hialuronsavas hidratálás, antioxidánsokat tartalmazó készítmény használata. Bármi, ami szeretsz, ami bevállt, ami jó Neked!

Jó utat, Bon voyage !!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koreaikozmetikumok.blog.hu/api/trackback/id/tr807613246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása